procedure_de_cooperation.gif


Lidt mindre kringlet dansk:

1. Kommisionen kommer med et forslag om en lov eller noget der skal ændres.

2. Et regionsudvalg, Europa-parlamentet og Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, kommer med hver en kommentar om hvad de synes er godt eller skidt ved forslaget, for derefter at stemme om hvilken holdning de skal have til dette forslag. Dette gives til Europa Parlamentet, dette gøre med Kvalificeret flertal (se EU's institutioner)

3. Europa-Parlamentet tager holdningen fra Regionsudvalget, dem selv og Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, og behandler forslager endnu engang. Her diskuterer de hvad der er godt eller skidt ved forslaget endnu engang, med tanke på hvad Regionsudvalget, dem selv og Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, sagde til forslaget. Europa-parlamentet fungerer nu, som repræsentativ mægler for de 3 grupper.

4. Europa-parlamentet har nu tre muligheder at gøre med forslaget:

1. De siger, dette forslag er rigtigt godt eller siger intet til forslaget.
- Dette gør, at Rådet (Europa-parlamentet og Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg), vedtager forslaget, hvis det passer med alt det de har diskuteret førhen.

2. De siger at dette forslag vil de have slettet, hvilket vil sige de vil stemme imod, hvis der er absolut flertal (Mere end halvdelen af dem der kan stemme i Europa-parlamentet)
- Dette gør at Rådet, stadig kan vedtage det, hvis der er enstemmighed (100% flertal)

3. Europa Parlamentet foreslår at der ændres lidt ved nogle formuleringer eller ting de gerne vil have tilføjet eller fjernet med absolut flertal (over 50%)
- Dette gør, at forslaget sendes videre til Kommisionen der har to valgmuligheder i forhold til forslaget.

1. Kommisionen siger god for de forslag Rådet er kommet med til ændring af forslaget og aflægger et ændret forslag, hvori al det Rådet har sagt er med i.
2. Kommisionen vil ikke være med til at indarbejde de ændringsforslag Rådet har lagt frem.

5. Kommisionen får lov til at overveje hvad de vil gøre, og når det er besluttet sender de forslaget tilbage til Rådet, der har 4 valgmuligheder alt efter hvad Kommisionen har sagt til de forslag Rådet er kommet med

Hvis Kommisionen siger JA, til de ændringsforslag Europa-parlamentet er kommet med kan Rådet gøre følgende:

1. Godkende hele forslaget (med ændringsforslag) med kvalificeret flertal.
2. Sige nej til hele forslaget (med ændringsforslag) med enstemmighed.

Hvis kommisionen siger NEJ, til de ændringsforslag Europa-parlamentet er kommet med kan Rådet gøre følgende:

1. Godkende hele forslaget med enstemmighed
2. Sige nej til ændringsforslagene (Som rådet er kommet med) til forslaget, men vedtager forslaget, i overensstemmelse med det Rådet besluttede.


Det lyder næsten som om at et forslag ikke kan blive forkastet efter punkt 5?
Det kan det sagtens, hvis der ikke er det nødvendige flertal for forslaget.